Garnalenspiesje met pindasoep

juni 8, 2016

Ingrediënten

Garnalenspies

12 st gamba

1⁄4 st ui

1 teen knoflook

1 limoen (schil)

1⁄2 st rode peper

100 ml zonnebloemolie

zout

Pindasoep

400 ml gevogeltebouillon

50 gr pindakaas

100 ml ketjap

50 ml kikkoman sojasaus

250 ml kokosmelk

1 citroengras

6 st limoenblad

1⁄2 st rode peper

1 sjalot

1 teen knoflook

10 gr verse gember

1 st limoen (sap)

150 gr pinda’s

Bereidingswijze

Garnalenspies

1Blender alle ingrediënten voor de marinade en leg hierin de gamba’s.

2Rijg de garnalen aan een stokje (de stokjes even in water weken zodat ze niet verbranden).

3Rooster de garnalen op de barbeque of in een hete grillpan.

Pindasoep

1Laat alle ingrediënten, behalve de pinda’s, samen rustig trekken (ongeveer een uur).

2Zeef de bouillon en voeg de pinda’s toe.

3Blender de pinda’s door de soep.

4Breng de soep eventueel op smaak met een beetje zout.

Serveren

Schep de warme soep onderin een klein pannetje of kommetje.
Steek hierin de warme spiesjes. Eventueel garneren met wat kroepoek.

00:00

1 Recensie

ina

oktober 23, 2018

Ook dit was wederom heerlijk!

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.