Gegrilde Groenten en Mozzarellasalade

april 11, 2016

Balsamico azijn heeft een zachte, tikkeltje zoete smaak die veel patienten zal aanspreken. Maar er zullen er ook zijn, die het toch te zuur vinden. Doe er in dat geval wat honing door.

Ingrediënten

takje verse basilicum

1/8 gele paprika

1/4 courgette

3 kerstomaatjes

1/2 eetlepel olijfolie

snufje zout

snufje peper

1/2 eetlepel balsamico-azijn

1/2 bolletje mozzarella of 3 mini balletjes

6 slablaadjes

Bereidingswijze

1Verwijder de basilicum blaadjes van de steel en houd ze apart. Hak de steel fijn.

2Maak de groenten schoon. Snijd de paprika doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de courgette en de venkel in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Bestrijk elk stukje groente met een beetje olie en grill ze een paar minuten aan elke kant.

3Besprenkel de warme groenten met ½ eetlepel olie, een snufje zout een snufje peper, de gehakte basilicum en een ¼ eetlepel balsamico- azijn. Laten afkoelen.

4Snijd de mozzarella in partjes. Was en droog de sla en leg deze op twee kleine bordjes. Verdeel de groenten, mozzarella en basilicumblaadjes erover.

Tip

In plaats van mozzarella kun je ook een wat sterker smakende kaas nemen, zoals gorgonzola.

00:00

0 Recensies

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.