Spaghetti met bejaarde Reypenaer en gerookte IJsselmeerpaling

mei 9, 2016

‘Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden.’

- Jonnie Boer

Ingrediënten

500 g spaghetti

olijfolie

1 knoflook

2 sjalotjes (fijngesnipperd)

2 jonge preien (in ringetjes)

1 flinke scheut prosecco

250 g gerookte IJsselmeerpaling (in stukjes)

1 bos bladpeterselie (fijngehakt)

4 grote rijpe tomaten (in blokjes)

50 g Reypenaer kaas (geraspt)

1 geblancheerde venkel

2 limoenen (in partjes)

Aanwijzingen

1Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is.

2Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud. Dit om doorgaren te voorkomen. Laat hem goed uitlekken.

3Fruit de knoflook, sjalotjes en prei in een beetje olijfolie. Let erop dat de knoflook niet verkleurt.

4Voeg de spaghetti toe en blus af met een goede scheut prosecco. Laat de inhoud met het deksel op de pan warm worden. Voeg op het laatst de paling, de bladpeterselie en de tomaat toe.

5Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte Reypenaerl geblancheerde venkel en partjes limoen.

Wijntip van Thérèse

Krachtig, rijp, fruitig, en iets ‘hard’ mag hier de wijn best zijn. Heel mooi is deze wijn van onze Nederlandse Reestlandhoeve, gemaakt van de regentdruif. Het is een frisse aardse wijn, die de paling heel goed oppakt. De Reypenaer heeft zowel iets romigs als aards en dat aarde en een beetje animale heeft deze wijn ook. Koel de wijn extra, zodat deze wat frisser is. Het fruitige komt dan extra naar boven.

2005 Reestland Rood,
De Reestlandhoeve,
Balkburg, Nederland

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.