Warm chocoladetaartje met banaan en karamel

juni 8, 2016

Ingrediënten

Chocoladetaartje

250 gr boter

250 gr pure chocolade

4 eieren

4 eidooiers

100 gr suiker

100 gr bloem

Gekaramelliseerde banaan

2 st banaan

100 gr suiker

100 ml room

50 gr boter

Mango

kwart mango

Bereidingswijze

Chocoladetaartje

1Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.

2Klop de eieren, eidooiers en de suiker in de keukenmachine helemaal luchtig.

3Spatel hier het chocoladebotermengsel door en vervolgens voorzichtig de bloem.

4 Beboter de vormpjes en bestrooi ze met suiker.

5Vul de vormpjes tot drie kwart met de massa.

6Zet in de koelkast tot gebruik.

Gekaramelliseerde banaan

1Karamelliseer de suiker met wat water.

2Blus dit voorzichtig af met de room.

3Vervolgens de boter toevoegen.

4Snij de banaan in stukken van 2 cm en steek deze uit met een kleine ronde steker.

5Leg ze vervolgens in een diepe bak en giet hier de hete karamelsaus overheen.

Serveren

Bak de taartjes in een oven van 220°C gedurende ongeveer 7 minuten. De buitenkant moet gestold zijn, maar de binnenkant nog wel vloeibaar. Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op het bord. Leg de banaan en de stukjes mango er speels omheen.

00:00

2 Recensies

indy

oktober 23, 2018

Lekker zeg!

Ina

oktober 23, 2018

Oh gut, wat heerlijk! Dit is echt aan te raden. Heb een hele leuke middag gehad met mijn kleinkinderen toen we dit gingen maken

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.