Hangop met aardbeien en rabarber

juni 8, 2016

Ingrediënten

Kletskop

90 gr bloem

90 gr suiker

90 gr boter

90 gr amandelpoeder

120 ml schenkstroop

Hangop

1 liter volle boerenyoghurt

60 gr poedersuiker

rasp van 1 sinaasappel

Rabarber

300 gr rabarber

100 gr geleisuiker

schil en sap van 1 sinaasappel

100 ml rode wijn

150 ml water

1 kaneelstok

1 steranijs

Aardbeien

300 gr mooie geurige kleine aardbeien

zwarte peper uit de molen

Grand Marnier

verveineblaadjes of kleine basilicum

Bereidingswijze

Kletskop

1Meng alle ingrediënten met elkaar en laat bij voorkeur een nacht rusten.

2Het beslag met behulp van een mal (3 bij 15 cm) dun uitsmeren op een bakmatje en in een oven van 160°C goudbruin bakken in ongeveer 8 minuten.

3Direct na het bakken om een ring of buis vormen zodat er een cilinder ontstaat.

4Laat de kletskoppen afkoelen en bewaar ze in een bak met deksel.

Hangop

1Hang de yoghurt op in een doek. Dit een dag van te voren al doen.

2De hangop op smaak brengen met poedersuiker en de rasp van een sinaasappel.

3De hangop in een spuitzak doen en koud wegleggen.

Rabarber

1Snij de rabarber in kleine stukken van 2 cm en zet deze op met de suiker, sinaasappelschil, sinaasappelsap, rode wijn, water, kaneelstok en steranijs.

2Kook dit door en door gaar en laat het vervolgens uitlekken op een fijne zeef.

3Het vocht opvangen en in een platte bak in de diepvries zetten.

4Om de 15 minuten even met een vork losroeren, zodat er een mooie granité ontstaat.

5Bewaar de achtergebleven compote in de koelkast.

Aardbeien

1Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Dep voorzichtig droog met keukenpapier.

2Snij de aardbeien in vieren en maak ze aan met een klein beetje van het rabarbervocht, een scheutje Grand Marnier en wat versgemalen zwarte peper.

Serveren

Plaats de cilinder in het midden van een plat bord. Schep hier onderin een lepel rabarbercompote en dan een laagje hangop. Ook naast de cilinder een mooie streep van de hangop spuiten en hier- op de gemarineerde aardbeien schikken. Schep bovenop de cilinder de rabarbergranité. Garneer de aardbeiensalade met takjes verveine, iets versgemalen zwarte peper en verveinesuiker.

00:00

0 Recensies

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.