Zacht gegaarde kabeljauw met dashi en paddenstoelen

juni 8, 2016

Ingrediënten

Dashi bouillon

200 ml kippenbouillon

citroen

dash

Kabeljauw

3 st gul (jonge kabeljauw rugfilet)

zonnebloemolie

zout

Pastinaakpuree

500 gr pastinaak room

boter

Paddenstoelen

1.1 pakje bundelzwam

2.100 gr shii take

Bereidingswijze

Dashi bouillon

1Verwarm de kippenbouillon.

2Breng deze op smaak met dashi en het sap van een citroen.

Kabeljauw

1Bestrooi een plateau met zout.

2Leg hier de filets op en bestrooi deze ook aan de bovenkant met zout.

3Laat dit 12 uur ‘pekelen’.

4Leg de kabeljauw vervolgens in een schaal met ruim olie, zodat ze helemaal onder staan.

5Gaar de kabeljauw onder de warmtepas of in een oven van 70°C, gedurende 10 tot 15 minuten. Afhankelijk van de grootte van de filets.

Pastinaakpuree

1Schil de pastinaak en snij in gelijke stukken.

2Kook of stoom de pastinaak gaar.

3Wanneer deze goed gaar is, de pastinaak fijn blonderen met een scheut room en boter.

4Draai de puree net zolang tot er een mooie gladde puree ontstaat.

5Breng de pastinaakpuree op smaak met zout.

6Bewaar in een spuitzak (in een warmhoudlade).

Paddenstoelen

1Snij de paddenstoelen los van elkaar.

2Besprenkel ze met zonnebloemolie.

3Rooster ze kort met behulp van een gasbrander.

4Breng op smaak met zout.

Serveren

Maak een veeg van de pastinaakpuree op het bord. Leg de kabeljauw hierbovenop.
De paddenstoelen hieromheen schikken en als laatste de dashi bouillon erbij serveren.

00:00

0 Recensies

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.