juni 8, 2016
Garnalenspies
12 st gamba
1⁄4 st ui
1 teen knoflook
1 limoen (schil)
1⁄2 st rode peper
100 ml zonnebloemolie
zout
Pindasoep
400 ml gevogeltebouillon
50 gr pindakaas
100 ml ketjap
50 ml kikkoman sojasaus
250 ml kokosmelk
1 citroengras
6 st limoenblad
1 sjalot
10 gr verse gember
1 st limoen (sap)
150 gr pinda’s
1Blender alle ingrediënten voor de marinade en leg hierin de gamba’s.
2Rijg de garnalen aan een stokje (de stokjes even in water weken zodat ze niet verbranden).
3Rooster de garnalen op de barbeque of in een hete grillpan.
1Laat alle ingrediënten, behalve de pinda’s, samen rustig trekken (ongeveer een uur).
2Zeef de bouillon en voeg de pinda’s toe.
3Blender de pinda’s door de soep.
4Breng de soep eventueel op smaak met een beetje zout.
Schep de warme soep onderin een klein pannetje of kommetje. Steek hierin de warme spiesjes. Eventueel garneren met wat kroepoek.
oktober 23, 2018
Ook dit was wederom heerlijk!
Your review ...
All fields are required to submit a review.
ina
oktober 23, 2018
Ook dit was wederom heerlijk!