‘Ceviche’ van zeebaars met yoghurt crème

juni 8, 2016

Ingrediënten

Ceviche

3 zeebaarsfilets

2 citroenen

1 limoen

olijfolie

zout

Yoghurt-crème

45 gr eiwit

30 ml sushi-azijn

5 ml yuzu sap

180 ml zonnebloemolie

40 ml yoghurt

Briocherotsjes

1⁄4 st briochebrood

peterseliepoeder

Slasoorten

verschillende slasoorten of bloemen

Bereidingswijze

Ceviche

1Snij de zeebaars in flinterdunne plakjes.

2Verdeel de vis in gelijke delen (over het aantal personen).

3Maak een dressing van het sap van de citroenen, de limoen, olijfolie, zout en de rasp van een citroenschil.

4Marineer en gaar hiermee de zeebaars.

5Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Yoghurt-crème

1Meng alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie met een staafmixer.

2Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie gladde massa ontstaat.

3Bewaar de crème in een spuitzak in de koelkast.

Briocherotsjes

1Snij de korst van het brood af.

2Trek het brood voorzichtig in kleine stukjes.

3Droog dit een uur lang in een oven van 80°C.

4Bestrooi vlak voor serveren met peterseliepoeder.

Serveren

Leg de gemarineerde zeebaars op bord. Spuit hier stippen van de yoghurt-crème bij. Zet hier de briocherotsjes tegenaan. Verdeel de sla en bloemen speels over de zeebaars.

00:00

0 Recensies

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.