Opgeklopte Bietjes met Verse Geitenkaas

maart 21, 2016

Een goede kwaliteit balsamico azijn is tegelijkertijd een beetje zoet en zacht van smaak. De combinatie met bietjes is heerlijk, maar je kunt ook andere azijn gebruiken. Doe er in dat geval een beetje honing bij om een zoetzure smaak te krijgen: als je zoet prettig vindt iets meer en als liever een zure smaak hebt wat minder.

Ingrediënten

1 takje peterselie

1 klein gekookt (en geschild) rood bietje

8 eetlepels (ongeveer 75g) verse geitenkaas of sojayoghurt

½-1 theelepel honing

½ eetlepel balsamico azijn

zout en peper

Bereidingswijze

1Hak de peterselie heel fijn.

2Pureer het bietje (met een staafmixer of food-processor). Het mengsel moet heel fijn zijn. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de peterselie en pureer nog een paar minuten tot het mengsel zacht en een beetje luchtig is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

3Schep de mousse in kleine glaasjes en bestrooi met de peterselie.

Tip

In dit recept kun je de gekookte worteltjes vervangen door pompoen, courgette of aubergine.

00:00

0 Recensies

Alle velden zijn verplicht om een beoordeling in te dienen.